Så var det dax att ladda för andra satsen. Denna gång tänkte jag på en pilsner. http://olrecept.se/check_and_clear
Har dock några frågor...
Det borde väl gå att byte ut Caramünich mot en crystal malt då jag redan har sådan och det bara rör sig om 50g?
Jag förstår inte riktigt schemat för humlegivarna. 60 och 15 minutersgivarna känns försåtligt, men ska näst sista endast koka med tre min och sista, ska den i när man tar den av plattan för att kyla och sen bort när vörten är kyld?
Hur påverkar det ölen att den ska jäsa vid tre olika temperaturer? Och sista på keg antar jag är lagring och att jag som ska kolsyra på flaska måste tappa på flaska innan, låta stå i rumstemp en dryg vecka och sen sista 35 dagarna i två grader?
Behöver man inte ha en temphöjning när det jäst ut för att ta bort diacetyler?
Tacksam för svar och tackar för ett levande, kunnigt forum, likt Mimers brunn...