Moderatorer: martinb, Webbgrupp
Drake skrev:Vitsen med Star-san är ju att man inte behöver skölja bort det.
Bee skrev:Vill man inte använda kemikalier till desinfektionsmedel så kan man se till att skölja med hetvatten (>80°C) så att allt blir upphettat.
Så gör man bl a på Monk's i sina jästankar innan vörten förs över.
skyking skrev:Sen är frågan ifall det är så hela världen att skölja med vatten? Jag har en känsla av att vattnet vi har här är ganska fritt från bakterier och andra mikroorganismer, tillräckligt för att inte ge infektioner. Har jag inte hel felt för mig så sköljde man ju med vatten förr innan man hade starsan...
Bee skrev:Angående kranvatten så får man prova. Jag har själv spätt med kranvatten flera gånger och aldrig fått infektion av det. Mitt kranvatten är iallafall ok.
Bee skrev:Här kommer vi till frågan, onödiga processer.
Ska man ändå skölj bort den kan man lika gärna skita i att använda det.
Helt idiotiskt. Det finns så vitt jag vet INGA bevis för smakpåverkan av starsan.
Använd jodofor eller klor om ni nu prompt ska skölja efter desinficering. Billigare, meckigare och lämnar gärna smakpåverkan i ölet.
Bee skrev:Här kommer vi till frågan, onödiga processer.
Ska man ändå skölj bort den kan man lika gärna skita i att använda det.
Helt idiotiskt. Det finns så vitt jag vet INGA bevis för smakpåverkan av starsan.
Använd jodofor eller klor om ni nu prompt ska skölja efter desinficering. Billigare, meckigare och lämnar gärna smakpåverkan i ölet.
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 21 gäster