Syrlighet i ölen

Stöd till dem som just har börjat eller vill börja brygga

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Kategoriregler
Innan du startar en ny tråd i denna kategori ska du ha läst Info-meddelandet som berättar vad som hör hemma under Nybryggarhjälp.

Syrlighet i ölen

Inläggav Pedgren » fredag 2016-12-30 21:21

Har bryggt en bitter på Kent golding och Fuggles. Tappade den på fat på tisdag innan jul och fick rulla fatet lite för att få klart den till jul. Det blev en ganska mild men trevlig bitter. Två dagar efter jul har en märkligt syrlig smak trängt sig på och idag har den möjligt blivit ännu värre!
Förstår inte vad som hänt?
Ölen brukar ju bli mjukare med tiden, inte syrligare?


Skickat från min iPhone med Tapatalk
Pedgren
Helmaltsbryggare
Helmaltsbryggare
 
Inlägg: 30
Blev medlem: torsdag 2016-10-27 20:05

Re: Syrlighet i ölen

Inläggav Pedgren » söndag 2017-01-01 12:18

Ingen?


Skickat från min iPhone med Tapatalk
Pedgren
Helmaltsbryggare
Helmaltsbryggare
 
Inlägg: 30
Blev medlem: torsdag 2016-10-27 20:05

Re: Syrlighet i ölen

Inläggav ekstedt » söndag 2017-01-01 14:19

ekstedt
Munk
Munk
 
Inlägg: 2933
Blev medlem: onsdag 2009-08-12 09:58
Ort: Göteborg

Re: Syrlighet i ölen

Inläggav ekstedt » söndag 2017-01-01 15:22

Ska jag ändå våga säga något så skulle det kunna vara tecken på en infektion av mjölksyrabakterier, givet att "syrligt" används i betydelsen "lågt pH".

http://fabrikorekstedt.blogspot.se/2014 ... rring.html
ekstedt
Munk
Munk
 
Inlägg: 2933
Blev medlem: onsdag 2009-08-12 09:58
Ort: Göteborg


Återgå till Nybryggarhjälp

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 15 gäster

cron