Körde just ett triangeltest med dubbel-IPA som utlovat. Jag hade tidigare tappat upp en flaska noggrant med skumbildning på ytan och cap-on-foam (bildades genom att tömma slatten i tappslangen från 5cm höjd så skummet steg). Säkert inte helt syrefritt men så gott det gick i alla fall. Flaskan förvarades i rumstemperatur i 12 dagar och kyldes sedan till fatets temperatur.
Fyllde alltså kväll upp två glas med DIPA:n från fatet och ett ifrån flaskan.
Nu ska sägas att denna ölen tyvärr inte blev någon humlebomb som jag önskade. Man känner tydligare beska och alkohol än smak från malt och humle. Men men, humlen finns där ändå. Och testet syftar ju till att se ifall det blir någon smakskillnad i ölen efter tappning från fat och lite varmlagring, så egentligen är det väl inte hela världen om hela batchen blivit lite oxiderad eller dåligt humlepepprad..?
Jaja, oavsett, resultatet blev rätt intressant. Aromen va snarlik i alla glas. Gick inte att känna skillnad alls (för mig alltså, jag är ingen öldomare direkt..).
Smaken på första och andra glaset var väldigt lika, men tredje kändes faktiskt lite off. Typ inte humlefräsch riktigt. Smakade på de andra två igen och va säker på min sak: Glas tre är från flaskan! Men fasiken, när jag kollade på siffrorna på botten så va det första glaset som va från flaskan... Smakade alla igen lite random och insåg att skillnaden måste varit subjektiv och tillfällig, för alla smakar VÄLDIGT lika.
Önskade att jag fått till en öl som verkligen smakade mycket humle, för då kanske det hade varit lättare att märka skillnaden, men här var det faktiskt dött lopp. Känner mig i alla fall rätt trygg att fortsätta tappa med Ghettoblastern framöver. Frugan köpte hem en Sodastream igår också, så vill man så kan man ju använda den för att pytsa i lite CO2 i flaskan och sen i headspacet innan kapsylen åker på.