Jahapp här kommer några undringar som jag dragit på mig.
Jag har sökt i forumet och fått en del svar men tycker att jag ändå inte får ihop det.....är nog lite trög.
Jag brygger i en BK25 och den biten fungerar i mitt tycke bra. Inte gjort några avancerade stegmäskningar eller så
men jag har fått ihop en lager en IPA och en svart IPA (den sistnämda blev jag riktigt nöjd med).
I jäsdunkarna står ny en Imperial IPA och en veteöl. Nu börjar stöket i mitt huvud.
Jag har i alla mina försök jäst på plasthink och sedan flasktappat för kolsyrejäsning.
Har provat med att röra i sockerlag precis innan flasktappning och sockerbit direkt i flaska.
Så nu till stöket......jag kommer fortsätta med flasktappning så hur är det med flasktappningshinkar kallkraschar och annat?
Kallkrasch kommer det att göra stor skillnad på ölen?? Tänker att jag tappar som det är ändå från bottenkran. Ska jag byta och tappa med hävert?
Kommer det finnas tillräckligt med jäst för att få kolsyra om jag kallkraschar?
Sekundärhink??? Vad har det för vinning och hur skulle jag göra om jag började använda en?
/Tommy