Stöd till dem som just har börjat eller vill börja brygga
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
Kategoriregler
Innan du startar en ny tråd i denna kategori ska du ha läst
Info-meddelandet som berättar vad som hör hemma under Nybryggarhjälp.
av Chabo » onsdag 2017-03-01 13:20
Tycker jag fått bättre öl när jag gick från 21-22 grader till 17,5-18 när jag jäser.
Efter 4-5 dagar låter jag hinken bli lite varmare...22-22 grader.
Skickat från min iPhone med Tapatalk
-
Chabo
- Vattenbehandlare
-
- Inlägg: 296
- Blev medlem: onsdag 2015-10-28 23:21
- Ort: Göteborg
av Judgecc » onsdag 2017-03-01 18:47
Ja att starta runt 18c för de flesta ale jäststammar ser jag som praxis. 48h,sen börjar jag höja till 21-26c beroende på jäst. Oftast över 1v-10dgr.
-
Judgecc
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1515
- Blev medlem: torsdag 2014-06-26 11:56
- Ort: Alingsås
Återgå till Nybryggarhjälp
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 42 gäster