Moderatorer: martinb, Webbgrupp
Illuminatus skrev:Nej gör inte det för guds skull, då förstörs ju min geniala plan!
Illuminatus skrev:Jag har läst att det är många som pastörisera sin frukt innan den tillsätts. Är det egentligen nödvändigt med tanke på ölets alkoholhalt som borde göra det till en "obeboerlig" miljö för mikroorganismer?
Waggman skrev:Denna mangopuré har jag använt med gott resultat:http://www.bryggeributiken.se/product/mangopuré-1-kg . Fryst mango är nog bäst att värma upp och göra egen puré av.
Mitt tips är att köra frukten i primärkärlet efter ca 1 vecka, ser ingen anledning till att flytta över den till sekundär för att tillsätta frukten bara oxidationsrisk. Ölen kommer bli väldigt disig av frukten så har lite svårt att förstå kallkrascherna, använd en humlepåse eller liknande på slangens utlopp för att inte få med för mycket frukt och humle när det förs över för primning. Men du kanske har annat syfte med kallkrascher.
Illuminatus skrev:Jag ser snabbare vilka trådar som är mina.
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 40 gäster