ekstedt skrev:Det finns ju inget som talar för att jästen skulle ha lagt av på grund av hög alkoholhalt i det här fallet.
Jo alla säger det är lugnt även humle.se när jag frågade så det borde ju stämma. Det som gör mig misstänksam är den totala stillheten i jäsröret jmf med mina föregående brygder. Jag jämför även
med tappning 2 som jag gjorde efter denna ( tapp 1 ).
Tapp 1 de första 10 liter lakat BG 1.068 som sedan kokades till OG 1.092.
Tapp 2 de därefter 11 liter lakat BG 1.030 som efter förstärkning med 400 g maltextrakt kokades till OG 1.064.
Tapp 1 enormt intensiv jäsning dag 1-2, jäste klart efter ca 4 dagar, därefter så stilla i jäsröret som det kan bli.
Tapp 2 kraftig jäsning dag 1-2 och bubblar lite svagt ännu efter 10 dagar, alltså så som jag är van att det brukar bete sig i jäsröret.
Jag har aldrig jäst något över OG 1.060 förr så jag vet ju inte hur det blir.
Vad säger domarna ?