BRYGD | ||||
Ölnamn | Bryggare | Vatten | ||
---|---|---|---|---|
ORRE | Ã…ke Aurell | |||
Volym (l) | OG | FG | IBU | Volym alk. (%) |
431 | 1055 | 1011 | 56 | 5.8 |
TÄVLING/TRÄFF | ||||
Tävling/Träff | År | |||
---|---|---|---|---|
SM | 2010 | |||
Klass | Placering DT | Placering FV | ||
Amerikansk Brown Ale | 3 |
RECEPT | ||||
Mäskningsmetod: Infusionsmäskning | ||||
---|---|---|---|---|
Mängd (kg) | Extrakt | Mängd (%) | ||
90.000 | Pale ale malt | 88.2 | ||
10.000 | Crystal malt | 9.8 | ||
1.500 | Chokladmalt | 1.5 | ||
0.550 | Svartmalt | 0.5 | ||
Mäsk | Rast | Temp (°C) | Tid | |
hela mäsken | Försockringsrast | 68 | 60.0 min | |
Steg | Mängd | Humle | Alfasyra (%) | Tid |
Kokning | 400.0 g | Centennial | 9.5 | 60.0 min |
Kokning | 200.0 g | Northern Brewer | 10.5 | 60.0 min |
Kokning | 500.0 g | Cascade | 7.6 | 20.0 min |
Kokning | 500.0 g | Fuggle | 4.8 | 20.0 min |
Kokning | 200.0 g | Cascade | 7.6 | 10.0 min |
Kokning | 500.0 g | Saaz | 2.8 | 5.0 min |
Metod | Jäst | Temp (°C) | Tid | |
primärjäsning | BC 1028, London ale | - | - | |
Vatten | Mängd | Vattenbehandling | Typ | |
- | 12.0 ml | Protafloc | - |
Kommentarer | ||||
---|---|---|---|---|