Evenemang

Webbregistreringen för folkets val är nu stängd!

Totalt är det 224 öl som anmäldes till folkets val. Sista anmälningsdag till etikettävlingen är den 21 april. Läs hur man tävlar i etikettävlingen här.

Boende

Söker ni boende under SM så har vi tagit fram en superdeal tillsammans med Scandic City Norrköping. Där du får ett schysst boende med lyxig frukost ett stenkast från centrum och nära Resecentrum, varifrån du enkelt tar dig till Mässhallen där SM arrangeras.

För att ta del av erbjudandet så måste ni boka via telefon eller mail.

Klicka här för mer info.

För att boka

Bokningskod: MALT2018
Tel: 011-495 52 00
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Priser

Enkelrum: 720 Kr/natt/rum
Dubbelrum: 920 Kr/natt/rum
Trebäddsrum: 1280 Kr/natt/rum
Fyrbäddsrum: 1480 Kr/natt/rum

Sköldinge Öppna Mästerskap i Ölbryggning 2018

Plats: Sköldinge Folkets Hus

Datum: 26 maj kl. 13-18

Sköldinge Ölkultur anordnar tävling i hembryggning på temat ”Sommaröl” där 4 klasser ska bedömas.

  • Provsmaka och rösta på din favorit
  • Köket erbjuder gott tillbehör
  • Det bjuds på underhållning

Kontaktperson: Rune Mårtensson Tel: 070 312 55 76

Entré: 200 kronor

Hembryggarträff med surölstema i Uppsala lödagen den 16 juni 2018

Den 16 juni bjuder Uppsala Hembryggareförening in till Sveriges första och största (?) hembryggarträff med tema syrlig öl (klass 10 och 11C i SHBF:s typdefinitioner men även annan öl där andra mikroorganismer än Saccharomycescerevisiae använts).

Webbregistreringen för domartävlingen har nu öppnat!

Webbregistreringen stänger lördag 31 mars. Läs mer om hur man tävlar i domartävlingen och vilka regler som gäller här.

Cider / mjöd och folköl

Man kan nu i år anmäla folköl, cider och mjöd till folkets val. Folköl ingår i klassen övriga öl och är öl med en alkoholhalt lägre än 3,5 %. Cider och mjöd har en egen klass. Webbregistreringen är inte uppdaterad med dessa nya typer så för att anmäla folköl, cider eller mjöd så skickar ni ett e-post till This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. där ni anger följande:

Bryggarens namn, namn på brygden, typ, BU, OG, FG och alkoholhalt.

Ett och samma öl kan bara anmälas till en klass. En mild som är svagare än 3,5 % kan till exempel inte anmälas till både Maltdominerad öl (som mild) och Övriga öl (som folköl).

Etikettävlingen

Det finns också en etikettävling där du kan delta i tävlingen om bästa flasketikett. Anmälan till etikettävlingen görs senast den 21 april, alltså 2 veckor före SM-dagen.

Etiketten du vill tävla med ska vara klistrad på en ölflaska så att man ser hur den ser ut på flaskan. Du kanske även har en halsetikett? Ta med dina tävlingsetiketter påklistrade på tomma kapsylerade flaskor. Ta också med två lösa exemplar av etiketten som du lämnar till arrangören. Etiketten får maximalt vara 17 cm bred och 12 cm hög. Detta för att etiketten ska kunna rymmas på ett diplom.

Ett krav är att ölet bakom etiketten måste vara med och tävla på SM, men inte nödvändigtvis i folkets val. Det kostar inget att delta i etikettävlingen. Tänkvärt är att en bra etikett kan väcka nyfikenheten och hjälpa fram ett öl i folkets val och vice versa.

Du anmäler dig genom att skicka ett mejl med brygdens namn, ditt namn och mobilnummer till This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. senast 21 april.

Huvudsponsor SM-2018
Övriga sponsorer SM-2018
Waza - Sponsor SM-2018