Jäsning hjälp

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Jäsning hjälp

Inläggav lesonen » onsdag 2018-07-11 21:18

Hmm.
Aldrig varit med om att det här flutit klumpar så här förut efter primärjäsningen förut.

Någon som har kolla på om det kan vara något fel?Bild

Skickat från min SM-N950F via Tapatalk
lesonen
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 56
Blev medlem: onsdag 2017-01-04 20:57

Re: Jäsning hjälp

Inläggav Djonk » torsdag 2018-07-12 02:17

Blev nyfiken och hittade vad de kallar yeast rafts på homebrewtalk.com

Yeast chunks. When fermentation is still taking place CO2 is being produced. The CO2 bubbles stick to the yeast chunks that are making it.

The bubbles get big enough to float the yeast chunks (rafts) to the top. Eventually the bubbles break and the raft sinks. Keep it in the fermenter for another week or two. The chunks should all sink by then and the beer will also clear up quite a bit.
Djonk
Maltrostare
Maltrostare
 
Inlägg: 1295
Blev medlem: söndag 2018-01-21 00:55
Ort: Stockholm


Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 85 gäster