Moderatorer: martinb, Webbgrupp
Pilsnerkokaren skrev:Min erfarenhet vad det gäller detta är att ölen möjligen blir färdiglagrad snabbare. Lagring vid 1° avstannar all verksamhet och omvandlingen av biprodukter sker långsamt med knappt några restprodukter alls. Lagrar du vid 5° sker omvandligen snabbare men restprodukterna kan bli märkbara i smaken, lite beroende på hur lyckad bryggningen var.
Har du inga större missar i bryggningen lär ölen bli god i vilket fall som, kör på 5°
dagw skrev:
Då gör jag så. Hur gör ni andra. Har ni kylskåp ni lyckas pressa ner till 0 grader eller har ni frysar med luckan på glänt ?
Pilsnerkokaren skrev:Min erfarenhet vad det gäller detta är att ölen möjligen blir färdiglagrad snabbare. Lagring vid 1° avstannar all verksamhet och omvandlingen av biprodukter sker långsamt med knappt några restprodukter alls. Lagrar du vid 5° sker omvandligen snabbare men restprodukterna kan bli märkbara i smaken, lite beroende på hur lyckad bryggningen var.
Har du inga större missar i bryggningen lär ölen bli god i vilket fall som, kör på 5°
Pilsnerkokaren skrev:Har inga namn på restprodukterna, men det finns nog mer än diacetyl, acetaldehyd och DMS i en öl.
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 31 gäster