Extraknäck för bryggverket

Prata om det mesta

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Extraknäck för bryggverket

Inläggav assistredo » lördag 2017-12-23 03:42

I maltpipan ligger ingen malt utan en vaccuumförpackad julskinka täckt med vatten. Pumpen går och temperaturen är satt till 75 grader Celcius. Det ska bli julskinka sous-vide.
Björn Petersson
Användarvisningsbild
assistredo
Maltrostare
Maltrostare
 
Inlägg: 1404
Blev medlem: torsdag 2007-01-04 21:50
Ort: Linköping

Re: Extraknäck för bryggverket

Inläggav Calle H » lördag 2017-12-23 09:51

assistredo skrev:I maltpipan ligger ingen malt utan en vaccuumförpackad julskinka täckt med vatten. Pumpen går och temperaturen är satt till 75 grader Celcius. Det ska bli julskinka sous-vide.
Samma här!
Har kört ganska mycket sous-vide i min Grainfather och det brukar bli grymt bra.
Calle H
Delmäskare
Delmäskare
 
Inlägg: 12
Blev medlem: måndag 2016-08-22 14:59

Re: Extraknäck för bryggverket

Inläggav Novis » lördag 2017-12-23 10:38

Ännu ett bevis på att inget hem är fullödigt utan ett bryggverk. :lol:
Novis
Helmaltsbryggare
Helmaltsbryggare
 
Inlägg: 41
Blev medlem: måndag 2013-09-09 08:45

Re: Extraknäck för bryggverket

Inläggav bredsida » lördag 2017-12-23 11:19

assistredo skrev:I maltpipan ligger ingen malt utan en vaccuumförpackad julskinka täckt med vatten. Pumpen går och temperaturen är satt till 75 grader Celcius. Det ska bli julskinka sous-vide.

Hur lång tid tar det ungefär?
bredsida
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 101
Blev medlem: tisdag 2014-12-16 05:04

Re: Extraknäck för bryggverket

Inläggav Snow » lördag 2017-12-23 11:40

assistredo skrev:I maltpipan ligger ingen malt utan en vaccuumförpackad julskinka täckt med vatten. Pumpen går och temperaturen är satt till 75 grader Celcius. Det ska bli julskinka sous-vide.


Korkad fråga kanske men bjuder på den :D

Kör du den i plasten?
Skulle ju vara optimalt att göra det, då slipper diska allt äckel som skinkan släpper ifrån sig.
Vet att stanken från skinka bakad i ugn slår det mesta .... imo

När jag öppnar folien då är det nära att jag måste kacka.... Färdig kokt ftw :
Snow
RIMS-byggare
RIMS-byggare
 
Inlägg: 499
Blev medlem: söndag 2016-02-21 20:25
Ort: Tyresö

Re: Extraknäck för bryggverket

Inläggav assistredo » lördag 2017-12-23 15:32

Jag kör den i plasten den köpts i men i år blev det lite problem. Den var tydligen lite dåligt "sugen" så den fick en luftficka så ena änden flöt upp. Jag har kört med 12 timmar och det verkar ha funkat men jag är inte helt säker. Det är möjligt att man kanske kan sänka temperaturen något.
Björn Petersson
Användarvisningsbild
assistredo
Maltrostare
Maltrostare
 
Inlägg: 1404
Blev medlem: torsdag 2007-01-04 21:50
Ort: Linköping

Re: Extraknäck för bryggverket

Inläggav Calle H » söndag 2017-12-24 11:10

Jag har en enkel vakumpackare från OBH Nordica. Både skinkan och allt annat kött jag lagar i bryggverket vakumpackar jag först. Det håller helt tätt, luktar inget och man behöver inte sanera efteråt.

Årets skinka fick 15 timmar i 70 grader, men nästa år ska jag sänka ett par grader, kanske 68 blir bra. Med bara en skinka om året så tar det rätt lång tid att hitta rätt.
Calle H
Delmäskare
Delmäskare
 
Inlägg: 12
Blev medlem: måndag 2016-08-22 14:59


Återgå till Allmänt snack

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster