Extraknäck för bryggverket

Prata om det mesta

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Extraknäck för bryggverket

Inläggav assistredo » lördag 2017-12-23 03:42

I maltpipan ligger ingen malt utan en vaccuumförpackad julskinka täckt med vatten. Pumpen går och temperaturen är satt till 75 grader Celcius. Det ska bli julskinka sous-vide.
Björn Petersson
Användarvisningsbild
assistredo
Maltrostare
Maltrostare
 
Inlägg: 1483
Blev medlem: torsdag 2007-01-04 21:50
Ort: Linköping

Re: Extraknäck för bryggverket

Inläggav Calle H » lördag 2017-12-23 09:51

assistredo skrev:I maltpipan ligger ingen malt utan en vaccuumförpackad julskinka täckt med vatten. Pumpen går och temperaturen är satt till 75 grader Celcius. Det ska bli julskinka sous-vide.
Samma här!
Har kört ganska mycket sous-vide i min Grainfather och det brukar bli grymt bra.
Calle H
Delmäskare
Delmäskare
 
Inlägg: 16
Blev medlem: måndag 2016-08-22 14:59

Re: Extraknäck för bryggverket

Inläggav Novis » lördag 2017-12-23 10:38

Ännu ett bevis på att inget hem är fullödigt utan ett bryggverk. :lol:
Novis
Helmaltsbryggare
Helmaltsbryggare
 
Inlägg: 44
Blev medlem: måndag 2013-09-09 08:45

Re: Extraknäck för bryggverket

Inläggav bredsida » lördag 2017-12-23 11:19

assistredo skrev:I maltpipan ligger ingen malt utan en vaccuumförpackad julskinka täckt med vatten. Pumpen går och temperaturen är satt till 75 grader Celcius. Det ska bli julskinka sous-vide.

Hur lång tid tar det ungefär?
bredsida
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 113
Blev medlem: tisdag 2014-12-16 05:04

Re: Extraknäck för bryggverket

Inläggav Snow » lördag 2017-12-23 11:40

assistredo skrev:I maltpipan ligger ingen malt utan en vaccuumförpackad julskinka täckt med vatten. Pumpen går och temperaturen är satt till 75 grader Celcius. Det ska bli julskinka sous-vide.


Korkad fråga kanske men bjuder på den :D

Kör du den i plasten?
Skulle ju vara optimalt att göra det, då slipper diska allt äckel som skinkan släpper ifrån sig.
Vet att stanken från skinka bakad i ugn slår det mesta .... imo

När jag öppnar folien då är det nära att jag måste kacka.... Färdig kokt ftw :
Snow
RIMS-byggare
RIMS-byggare
 
Inlägg: 590
Blev medlem: söndag 2016-02-21 20:25
Ort: Tyresö

Re: Extraknäck för bryggverket

Inläggav assistredo » lördag 2017-12-23 15:32

Jag kör den i plasten den köpts i men i år blev det lite problem. Den var tydligen lite dåligt "sugen" så den fick en luftficka så ena änden flöt upp. Jag har kört med 12 timmar och det verkar ha funkat men jag är inte helt säker. Det är möjligt att man kanske kan sänka temperaturen något.
Björn Petersson
Användarvisningsbild
assistredo
Maltrostare
Maltrostare
 
Inlägg: 1483
Blev medlem: torsdag 2007-01-04 21:50
Ort: Linköping

Re: Extraknäck för bryggverket

Inläggav Calle H » söndag 2017-12-24 11:10

Jag har en enkel vakumpackare från OBH Nordica. Både skinkan och allt annat kött jag lagar i bryggverket vakumpackar jag först. Det håller helt tätt, luktar inget och man behöver inte sanera efteråt.

Årets skinka fick 15 timmar i 70 grader, men nästa år ska jag sänka ett par grader, kanske 68 blir bra. Med bara en skinka om året så tar det rätt lång tid att hitta rätt.
Calle H
Delmäskare
Delmäskare
 
Inlägg: 16
Blev medlem: måndag 2016-08-22 14:59

Re: Extraknäck för bryggverket

Inläggav Julius Langweiler » måndag 2020-11-23 20:25

Hej

Tar upp denna äldre tråd igen.
Har någon några erfarenheter att det lämnar smak efter sig i bryggverket?
Man kan ju givetvis köra en rejäl tvätt med PBW eller liknande men frågar är om det trots det uppkommer smak som inte försvinner.

/J
Julius Langweiler
Helmaltsbryggare
Helmaltsbryggare
 
Inlägg: 43
Blev medlem: söndag 2016-12-18 13:03

Re: Extraknäck för bryggverket

Inläggav Djonk » måndag 2020-11-23 21:24

Nej, den är ju inplastad. Löst i bryggverket hade kanske inte varit någon hit genom t.ex. silikonslangar, även om det går att diska finns det risk att det dröjer kvar lukt.
Djonk
Maltrostare
Maltrostare
 
Inlägg: 1295
Blev medlem: söndag 2018-01-21 00:55
Ort: Stockholm

Re: Extraknäck för bryggverket

Inläggav Julius Langweiler » måndag 2020-11-23 22:28

Det är jag med på, frågan gällde snarare om plasten läcker ut smakämnen som kan vara svåra att bli av med.
Julius Langweiler
Helmaltsbryggare
Helmaltsbryggare
 
Inlägg: 43
Blev medlem: söndag 2016-12-18 13:03

Re: Extraknäck för bryggverket

Inläggav Pilsnerkokaren » fredag 2020-11-27 20:53

Om plasten släpper ifrån sig något har man använt fel sorts plast.
Användarvisningsbild
Pilsnerkokaren
Maltrostare
Maltrostare
 
Inlägg: 1463
Blev medlem: tisdag 2014-05-13 14:59


Återgå till Allmänt snack

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 21 gäster