Moderatorer: martinb, Webbgrupp
Leon skrev:Smakade på den här om dagen, tyckte den hade en väldigt kraftig maltsmak.
Smakade nästan lite knäckebröd.
Vet dock inte vad är för malt som ger knäckebrödsmak
Janne gnoff Berglund skrev:Jag jobbar på Poppels och har tidigare tagit upp frågan om vi ska vara helt öppna med våra recept eller inte.
Troligen kommer vi att vara det, men behövs tas ett styrelsebeslut på det.
Gällande humlen hade vi Summer i förr, dock efter vi fick tag på Galaxy igen och därmed lämnade "sommarutgåva" och strök "2013" från etiketten är det Centennial istället.
Detta här dock missats i beskrivningen på baksidan av etiketten sist jag kollade.
Vet som sagt inte ännu om vi får gå ut med hela receptet, men åtminstone denna info har vi haft med oss till intresserade på festivaler gällande vår IPA:
Pale Malt (Weyermann)
CaraPils (Weyermann)
Carahell (Weyermann)
Munich I (Weyermann)
Wheat Malt, Pale (Weyermann)
Galaxy - Boil
Centennial - Boil
Galaxy - Steep/Whirlpool
Centennial - Steep/Whirlpool
Centennial - Dry Hop
Galaxy - Dry Hop
Vet dock att även om du får tillgång till ett exakt nedskalat recept beräknat på utbyte, råvaror från samma batch, samt alla förutsättningar med jästemp etc, är det fortfarande rejält svårt att återskapa ett annat öl, mest beroende på utformningen av ditt bryggverk.
Lite text om ett klonförsök för några år sedan:
http://rockgnoff.blogspot.se/2013/06/go ... -2011.html
Men i vilket fall, hoppas du ger dig på att klona ölen, jag tar gärna emot en flaska efter den är klar och blindtestar själv
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 8 gäster