Moderatorer: martinb, Staffan Ulfberg, Webbgrupp
niklas_n skrev:Undra om man kan halvera dessa värden på BM 20? Eller iaf 7kg malt, vore schysst att kunna brygga en DIPA utan att koka i en vecka.
MickeEklund skrev:Ungefär så här blev det. Det är bara andra gången jag kör overnight så... men det blev ju bra!
180 min (snabela) 20 grader
180 min (snabela) 67 grader
15 min (snabela) 75 grader
Judgecc skrev:
Sånt konstigt tugg jag läste från camurri tråden som maltmagnus skrivit till en användare här. Inte mäsks in under 60c med dessa!! Pga fastbränning på elementen..
Aldrig hört talas om i utländska forum.. Anser det vara Bull
niklas_n skrev:
Är det någon annan än MM som säljer Camurri? Verkar lite konstigt som de påstod att det inte gick att mäska in under 60°C med den, inte så genomtänkt bryggverk kan man tycka.
Judgecc skrev:Enligt mailet som användaren bifogade så påstår mm att det gäller alla bryygverk/hemmabyggen med elementen i mäskkärl/kok som man då mäskar in för lågt i temp med.. Det ska inte behövas med dagens malt! Korrekt!! Men allvarligt, man vill ju kunna köra overnightmash osv när man kan.. Tänker mäsks skiten ur min malt because I can
Anledningen till min beställning från Belgien av en 50l med tillbehör som ligger å väntar är just dessa egenskaperna..
Beställer från Niels på braumeister forumet..
Här är tråden
http://shbf.se/bryggaren/viewtopic.php?t=10737
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 3 gäster