Här kan man diskutera ämnen som berör bryggverket Braumeister: tips, moddar etc
Moderatorer: martinb, Staffan Ulfberg, Webbgrupp
Kategoriregler
Har det inte med Braumeister att göra hör det inte hit.
av Falkens » tisdag 2015-03-10 12:14
Hur gör ni? Det är ju lite begränsningar vad gäller maltmängden så om man vill göra en "imperial stout" med 8-9% ABV hur lägger ni som har BM upp det?
// Jonas
-
Falkens
- Bryggmästare
-
- Inlägg: 2057
- Blev medlem: torsdag 2013-10-10 09:14
- Ort: Sollentuna
av Weinkeller » tisdag 2015-03-10 13:32
Jag har ingen själv men jag har hört att många dubbelmäskar. Dvs kör en omgång med maltpipan och sedan tömmer den och i med ny malt och mäskar igen.
-
Weinkeller
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1359
- Blev medlem: lördag 2012-04-14 11:12
- Ort: Linköping
av Falkens » tisdag 2015-03-10 13:41
Weinkeller skrev:Jag har ingen själv men jag har hört att många dubbelmäskar. Dvs kör en omgång med maltpipan och sedan tömmer den och i med ny malt och mäskar igen.
jag har hört den med... men är det den modellen som man kör alltså? Blir det inte lite svårt att kalkylera OG på den då?
// Jonas
-
Falkens
- Bryggmästare
-
- Inlägg: 2057
- Blev medlem: torsdag 2013-10-10 09:14
- Ort: Sollentuna
av klasvegas » tisdag 2015-03-10 17:40
Jag har funderat på att det här med dubbelmäskning ett flertal gånger. Just nu höjer jag mitt OG med hjälp av att tillsätta råfrukt, t.ex. farinsocker eller honung.
Den varianten jag tänkt att testa är att köra första mäskningen manuellt och endast göra en försockringsrast på ca 45 minuter, och sedan byta malt och köra en hel stegmäskning. Är detta en rimlig metod eller jag helt ute och cyklar?
-
klasvegas
- Delmäskare
-
- Inlägg: 13
- Blev medlem: måndag 2014-09-22 20:07
av Njes_22 » onsdag 2015-03-11 08:50
Spraymalt kanske kan vara ett alternativ.
Skickas från min iPhone via Tapatalk
Using Tapatalk
-
Njes_22
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 59
- Blev medlem: tisdag 2014-03-04 10:21
av MickeEklund » torsdag 2015-03-12 15:55
Jag har gjort 16 liter 1.098 i min bm20 men då kokade jag 180 min.
-
MickeEklund
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 69
- Blev medlem: tisdag 2013-12-03 15:57
- Ort: Enköping
-
av Falkens » torsdag 2015-03-12 20:44
MickeEklund skrev:Jag har gjort 16 liter 1.098 i min bm20 men då kokade jag 180 min.
Ja fan... inte tänkte jag på att man kan förlänga koket hur länge man känner för det. Tack
// Jonas
-
Falkens
- Bryggmästare
-
- Inlägg: 2057
- Blev medlem: torsdag 2013-10-10 09:14
- Ort: Sollentuna
av Jensa » tisdag 2015-03-17 20:32
Jag körde en 1090. Dubbelmäskad för ett tag sedan. Långt ifrån då jag skulle ha 1100 men det är jag helt nöjd med. Smidigt och enkelt.
-
Jensa
- Helmaltsbryggare
-
- Inlägg: 27
- Blev medlem: måndag 2014-02-17 22:36
Återgå till Braumeister
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 3 gäster