Moderatorer: martinb, Webbgrupp
Getingen skrev:Annars finns det en uppsjö av småbryggerier i beställningssortimentet som tyvärr inte håller nån vidare kvalité, där kan man stöta på det ena eller det andra, visserligen oftast infektioner eller oxidationer.
Dessvärre kan jag skriva under på den med. Sedan finns det också några få som också har felsmaker som härstammar från för varm jäsning och slarv med rengöring (ibland i kombination!). Har dessutom hört om kunniga hembryggare som frågat producenter om sådana smaker i sina köpta öl och mötts med skygglappar och "du vet inte vad du pratar om". Sånt är nog nästan värre än att felsmaker finns.ekstedt skrev:Angående mediokra svenska mikrobryggerier skulle jag vilja påstå att acetaldehyd (gröna äpplen) är ganska vanligt, men jag kommer inte på något tydligt exempel, och så var det där med försiktigheten.
Brandis skrev:@Bee: Singha innehåller i vart fall varken ris eller majs, utan är enbart bryggt på malt, humle jät & vatten enligt bryggeriet själva
Chang vet jag inte men den smakar väldigt likt som Carlsberg tycker jag
Tiger har jag för mig innehåller ris eller liknande.
Kan vattnet spela roll i de smakerna?
Bee skrev:Ja, egentligen är det just Chang jag reagerat på, men jag drog alla över en kam. Det kanske är just pga att Singha görs på bara malt som jag föredrar den. Men den är fortfarande väldigt lätt.
Jag försökte komma på vilket öl i Sverige som jag känt samma smak i, och det kan mycket väl vara Carlsberg som du skriver.
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 60 gäster