Stöd till dem som just har börjat eller vill börja brygga
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
Kategoriregler
Innan du startar en ny tråd i denna kategori ska du ha läst
Info-meddelandet som berättar vad som hör hemma under Nybryggarhjälp.
av fredand44 » torsdag 2020-07-02 08:06
Hej,
Hoppas kunna ge mig på att brygga mölska.
Vad jag förstått så ska detta gärna lagras ca 6 månader.
Jag har kört recept från lilla köksbryggerit där man låter det stå i jäskar ca 14 dagar sedan på flaska 14 dagar.
Hur tror ni det är med mölska. Kan den stå i jäskaret fem och en halv månad och sen tappas på flaska för att stå 14 dagarna till. Eller bör man göra det omvända?
Mvh
Fredrik
-
fredand44
- Delmäskare
-
- Inlägg: 14
- Blev medlem: onsdag 2014-11-05 08:05
av Djonk » torsdag 2020-07-02 10:09
I regel tappar man om för att lagra utan en massa bottensats, så omvänt skulle jag tippa.
-
Djonk
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1295
- Blev medlem: söndag 2018-01-21 00:55
- Ort: Stockholm
av Kenneth » torsdag 2020-07-02 10:10
Jag skulle tappa på flaska.
Att ha det stående i ett jäskärl i fem månader rekommenderar jag inte.
Härliga tider, strålande tider
-
Kenneth
- Jästodlare
-
- Inlägg: 915
- Blev medlem: tisdag 2007-01-02 10:28
- Ort: Stenhamra
av fredand44 » torsdag 2020-07-02 10:19
Enormt stort tack för svaren!
Det hade jag inte trott faktiskt.
Då blir det att tappa på flaska om några veckor.
Mvh
Fredrik
-
fredand44
- Delmäskare
-
- Inlägg: 14
- Blev medlem: onsdag 2014-11-05 08:05
Återgå till Nybryggarhjälp
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 54 gäster