Quisten skrev:En typisk nybörjarfråga kanske men jag funderar på klassindelningen och hur strikt det är att ölen ligger inom de angivna intervallen för OG, FG, Alkohol, IBU och färg?
Är det t.ex. "omöjligt" att delta i klass 4C med en öl som har ett IBU på 70 men i övrigt inom angivna intervaller? Är det på något sätt tillåtet att en eller ett par parametrar avviker från angivet intervall eller innebär det automatiskt diskvalificering? Eller sker det en bedömning om avvikelsen är så pass betydelsefull att ölet inte kan anses tillhöra den angivna klassen?
Du blir inte diskvalificerad, men kommer troligen att få väldigt dåliga poäng och kommentarer om att den inte är stiltypisk, om du ens kan anmäla den, anmälningsystemet gör koll på OG, FG och IBU mot typdeffen. Du kanske skulle kunna anmäla ölet som 11.D modifierade öl, men troligen inte göra så bra ifrån dig där heller.
Det låter som att du siktade på en IPA men fick för lågt OG.
Det är en tävling i att brygga öl inom specifikationer, inte "så jävla gott!", så passar den inte in, försök inte klämma in den utan drick upp den själv.
Vill du bara ha feedback på ölet så kolla in
Bedömning av Medlemsöl istället.