Hej!
Bryggde i helgen som gick en hemmasnickrad klon på Oppigårds Amarillo. Har en kompis som vart lite nyfiken på bryggandet och så råkade det vara hans favoritöl, och med uppgifter om maltsorter, OG/FG, EBC, IBU och så bara en humlesort så vågade vi oss på en klon. Nu är det dock snart dags för torrhumling, och jag funderar lite på hur mycket vi ska ha i torrhumlingen. Receptet är som följer:
För cirka 4,5 liter till jästunna
Koktid 60 min
1,21 kg Pale ale-malt
0,24 kg Vetemalt
0,03 kg Svartmalt
0,06 kg Caramel 40L
10 g Amarillo "First Wort Addition" (vad heter det på svenska egentligen?)
5 g Amarillo - 5 min
5 g Amarillo - 0 min
Låter det rimligt med 10 g för torrhumling? Eller är det för lite? Har höftat lite tidigare, och inte druckit från de bryggningar där jag gjort det än. Men vill ju få polaren övertygad om att det här är livet, så det vore ju kul om det här blev bra...