Sida 1 av 1

Oppigårds New Sweden IPA

InläggPostat: tisdag 2018-01-16 21:57
av feffe
Hej

Jag vill gärna försöka mig på att klona den här. Oppi skriver ju ut alla ingredienser utom jäst i alla fall. Jag kör Grainfather 25L och jäser i rumstemperatur.

Humlesorter: Chinook, Mosaic, Ekuanot, Citra och Simcoe
Maltsorter: pilsner-, vete, ljus karamellmalt, havreflingor och omältat vete

En ljus India Pale Ale som med låg beska och stora smaker av ananas och stenfrukter ger ett läskande öl. Stora mängder humle av de amerikanska sorterna Chinook, Mosaic, Ekuanot, Citra och Simcoe skapar tillsammans ölets unika tropiska smak och arom. Utöver pilsnermalt har vi tillsatt havreflingor, omältat vete och vetemalt. Kombinerat med att ölet är ofiltrerat ger dessa givor ett öl med juicig och mjuk karaktär. Bakgrunden till det här ölet är den nya typen av India pale ale, New England IPA, som växt fram i östra USA den senaste tiden. Långt tidigare utvandrade svenskar till Amerika och bildade 1638 en svensk koloni - New Sweden på östkusten som varade under ett tiotal år, vilket har inspirerat oss till namnet på den här ölen.

http://www.oppigards.com/se/produkter/new-sweden-ipa/



Vad tror ni? Tips mottages :)


https://www.systembolaget.se/dryck/ol/oppigards-8989103

Re: Oppigårds New Sweden IPA

InläggPostat: fredag 2018-01-26 10:27
av Jonas Johnsson
Satsa på sena humlegivor och lägg minst hälften av humlemängden som torrhumling. Kolla t ex min senaste neipa och byt ut humlesorterna. Du kan byta ut jästen mot S04 om du vill köra en torrjäst.

https://lillalugnets.se/2018/01/02/bryg ... goes-dipa/

Re: Oppigårds New Sweden IPA

InläggPostat: söndag 2018-02-25 10:03
av DallasKokoro
feffe skrev:Hej

Jag vill gärna försöka mig på att klona den här. Oppi skriver ju ut alla ingredienser utom jäst i alla fall. Jag kör Grainfather 25L och jäser i rumstemperatur.

Humlesorter: Chinook, Mosaic, Ekuanot, Citra och Simcoe
Maltsorter: pilsner-, vete, ljus karamellmalt, havreflingor och omältat vete

En ljus India Pale Ale som med låg beska och stora smaker av ananas och stenfrukter ger ett läskande öl. Stora mängder humle av de amerikanska sorterna Chinook, Mosaic, Ekuanot, Citra och Simcoe skapar tillsammans ölets unika tropiska smak och arom. Utöver pilsnermalt har vi tillsatt havreflingor, omältat vete och vetemalt. Kombinerat med att ölet är ofiltrerat ger dessa givor ett öl med juicig och mjuk karaktär. Bakgrunden till det här ölet är den nya typen av India pale ale, New England IPA, som växt fram i östra USA den senaste tiden. Långt tidigare utvandrade svenskar till Amerika och bildade 1638 en svensk koloni - New Sweden på östkusten som varade under ett tiotal år, vilket har inspirerat oss till namnet på den här ölen.

http://www.oppigards.com/se/produkter/new-sweden-ipa/



Vad tror ni? Tips mottages :)


https://www.systembolaget.se/dryck/ol/oppigards-8989103


Hej
Jag är oxo mycket förtjust i New Sweden. Har du försökt brygga den? Hur blev det?



Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Oppigårds New Sweden IPA

InläggPostat: söndag 2018-02-25 11:31
av fluke12
Yeast Bays Vermont jäst blir oftast klart bättre än med US 05-05. C-humle blir mer framträdande. Try it!

Re: Oppigårds New Sweden IPA

InläggPostat: söndag 2018-02-25 15:47
av DallasKokoro
fluke12 skrev:Yeast Bays Vermont jäst blir oftast klart bättre än med US 05-05. C-humle blir mer framträdande. Try it!


Tack! Ska göra ett försök i mars.


FV1: Mosaic session PA
FV2: Dr Moreau porter
FV3: Fatmosus mild
Barrel: Åbäke saison

Re: Oppigårds New Sweden IPA

InläggPostat: torsdag 2018-03-01 20:47
av Bobby
Tips:
Oppigårds husjäst är: S-04