Har läst igenom länken du hänvisar till men hittar inte att mindre mängd högalfa humle till bittergivan skulle vara en nackdel, tvärtom läser jag det som att man rekommenderar det.
Saxat ur artikeln.
"Using a high alpha acid hops for bittering lets you get away with less hops material to achieve the same bitterness you would otherwise obtain from large amounts of a lower alpha acid variety."
Längre ner i artikeln får man rådet
"Use small quantities of high alpha acid hops for bittering rather than large amounts of low alpha hops."
Kommer att brygga på mitt vanliga sätt, dvs högalfahumle till bittergiva och lågalfahumle som smakgiva/torrhumling i fortsättningen. Denna bryggningen var den första gången jag använde lågalfahumle till bittergivan, med i min mun lite jolmigt resultat. Antingen var jag för snabb att provsmaka eller så har jag vant mig vid smaken, kan inte hitta den längre. Det är en vanlig ljus lager, varken mer eller mindre.
Har skickat en flaska till TS. Det är han och hans fru som möjligen är huvuddomare i denna smakprovning, får se vad dom säger.