Sida 1 av 1

oppigårds ammarillo

InläggPostat: fredag 2016-07-15 00:21
av Ölä
Testa den öl hos en kompis tyckte den var mycket bra. Klart bättre än kallholmens ale.

Är det någon som har en susning på hur man skulle kunna efterlikaden på egen hand. ?
Såg på deras hemsida står det enheldel av vad d har i den men inte så mycket mer. Hur skulle man kunna gå tillväga? Eller är det å labbar på bara?

Re: oppigårds ammarillo

InläggPostat: fredag 2016-07-15 05:23
av fluke12
Det finns några trådar på forumet med lite ideer och recept. Har själv en sats i jäskammaren sen 10 dagar. :D
Den är gjord enligt en kombo av några olika klonrecept. Hittills ser det lovande ut.

Re: oppigårds ammarillo

InläggPostat: lördag 2016-07-16 12:16
av thella
Såhär gjorde jag, blev likt originalet:

Basic Information
Batch Name: Amarillo
Brewed By: Thomas Thelin
Style: American IPA
Batch Size: 23.50 L
Boil Time: 60 min
Initial Boil Volume: 28.0 L
Mash Method: All Grain
Brew Date: 2016-05-21
My Rating: 0/10

Typical Style Characteristics
Style: American IPA
O.G. 1,056 - 1,070
F.G. 1,008 - 1,014
ABV 5,5 - 7,5
IBU 40 - 70
SRM 6 - 14°L
Color

Calculated & Measured Statistics
Calculated O.G. 1.063 (80% Efficiency)
Calculated F.G. 1.020 (72% Yeast Attenuation)
Measured O.G. 1.070 (89% Actual Efficiency)
Measured F.G. 1.018 (74% Actual Attenuation)
ABV 7.2%
IBU 36.7
SRM 10.0°L
Color

Malt Bill
Malt Name Weight PPG SRM Type
Pale Ale Malt– 3.2°L 4.40 kg 1.037 3.20 Mashed Grain
Wheat Malt, White - 3°L 0.90 kg 1.037 3.00 Mashed Grain
CaraRed - 20°L 0.53 kg 1.035 20.00 Mashed Grain
Caramel/Crystal Malt - 90L 0.20 kg 1.033 90.00 Mashed Grain

Mash Rest Profile
Rest Temperature Time Type Details
Saccharification (Medium Body) 67°C 60 min Initial Strike Mash-in with 19.6 L of water at 72°C
Fly sparge with 18.6 L of water at 77°C

Hop Bill
Hop Name Time Added Weight AA% Type
Amarillo 60 min 10.00 g 10.2% Leaf Hop
Amarillo 20 min 40.00 g 10.2% Leaf Hop
Amarillo 5 min 40.00 g 10.2% Leaf Hop
Amarillo 2 min 20.00 g 10.2% Leaf Hop
(dry hop) 5 days 90.00 g 0.0% Leaf Hop

Yeast Details
Yeast Strain Quantity Attenuation Flocculation
Safale US-05 Fermentis Dry Ale 1 72 Low– Medium

Dates
2016-05-21 Brew Date
2016-06-02 Kallkrasch
2016-06-02 Torrhumling
2016-06-05 Gelatin

Notes
Mjölksyra
Kalciumklorid 3ml
Kalciumsulfat 2 gram

Exported from Fermenticus Brew Log v2.6, 2016-07-16


Skickat från min iPhone med Tapatalk

Re: oppigårds ammarillo

InläggPostat: söndag 2016-10-16 17:42
av Gr3g0riaN
Recept finns i Klona öl av Peter M Eronson

Re: oppigårds ammarillo

InläggPostat: söndag 2016-10-16 18:30
av Drake
Har gjort några rätt lyckade försök. Finns som sagt flera trådar om detta. Jästen dom använder är S-04 sägs det.

Re: oppigårds ammarillo

InläggPostat: söndag 2016-10-16 20:54
av Christian H
Drake skrev:Har gjort några rätt lyckade försök. Finns som sagt flera trådar om detta. Jästen dom använder är S-04 sägs det.

Ja, det är jästen som står i receptet från bryggaren i boken "klona öl" som jag nämnde.