patryt skrev:hur såg receptet ut?
Med förändringarna skulle jag nog göra så här nästa gång
Mängd i jäshink: 10L
OG: 1.052
FG: 1.011
Beska: 35 IBU
Färg: 12.5 EBC
Mäsktemp: 66-67c
Koktid: 60 min
Malt:
73% Pale Ale (1650 g)
20% Münchner (430 g)
7% Caramel Vienne 20L (180 g)
Humle (kör vilket schema du själv är bekväm med så att du maxar humlesmak och arom). Jag kör:
6g Cascade 50 min
8g Citra 20 min
5g Cascade 20 min
17g Citra 0 min
17g Cascade 0 min
25g Citra, torrhumla 4 dagar
25g Cascade torrhumla 4 dagar
Jäst:
1 rör California Ale WLP001. (Pitching rate: kommer strunta i förkultur om inte jästen är misshandlad eller alldeles för gammal)
Ungefärlig vattenbehandling: Kalcium: 100 ppm, Magnesium 15 ppm, Klorid:sulfat-ratio 1:2