1) Använd en standard 30-Liters jäshink:
https://maltmagnus.se/p/utrustning/jasn ... pkran.html
2) Montera ett dykrör i gummibussningen, och stoppa ned temperatursensorn från en Inkbird, eller liknande:
https://maltmagnus.se/p/utrustning/jasn ... eaded.html
https://maltmagnus.se/p/utrustning/jasn ... c-308.html
3) Montera en 19 mm "Bordgenomföring", och täta med en lämplig O-ring:
https://maltmagnus.se/p/utrustning/rese ... rvdel.html
https://shop.humle.se/utrustning/jasnin ... -valve-tap
https://shop.humle.se/utrustning/koppli ... 27-x-21-mm
https://www.watski.se/Bordgenomforing-11e2W
4) Montera en lämplig silikonslang på bordgenomföringen, och stoppa ned den i en hink med vanligt vatten.
Då slangens area är så pass stor, så krävs det ett ganska högt tryck för att få ut kolsyregasen ur slangen.
Jäshinkens lock står med en REJÄL utbuktning, och tyngder ovanpå det ger endast en ytterst ringa minskning.
"Snikvariant" var ordet, och om det ger någon förbättring av jäsningen eller ej vet jag inte.
Det är i så fall en bonuseffekt av mitt sätt att förhindra igensättning av ett sketet ynka vanligt jäsrör, när en maffig Stout skickar upp MÄNGDER av skum, etc.
En annan bonuseffekt är att hinken inte "orkar" att suga upp vatten genom slangen vid temperatursänkning.