Luft i malten vid lakning innan kok

Saker som är bra, var man köper eller hur man bygger

Moderatorer: martinb, Staffan Ulfberg, Webbgrupp

Luft i malten vid lakning innan kok

Inläggav Jida » tisdag 2018-11-20 10:16

Tja!!! En fråga till er som kan.
Jag och min bryggarpolare håller på med att konstruera ett 150liters bryggverk och jag har hört enligt vissa att man ska minimera luft i malten under tiden man stegmäskar och lakar. Detta för att minimera diverse "dåliga" smaker som luften tillför malten. Syre i malten efter kylningen vet jag behövs för att jästen ska jobba maximalt med sockret. Så om någon har något tipps för återcirkuleringen av malt över maltbädd vore tacksamt. Mvh
Jida
Helmaltsbryggare
Helmaltsbryggare
 
Inlägg: 24
Blev medlem: torsdag 2018-08-30 06:48

Re: Luft i malten vid lakning innan kok

Inläggav Bee » lördag 2018-11-24 14:48

Låter kanske lite drygt... Men börja läsa en bok, Lindhs kan jag rekommendera. Det är väldigt luddigt med hur och varför men ska göra saker... Låter som information införskaffats på Facebook...

Det du troligen oroar dig för är oxidering av malt och LoDO bryggning. (Low dissolved oxygen.)Då är du i den avancerad skalan av bryggning och om ni behöver fråga om hur, så kanske ni ska vänta lite med det.

Bygg ett normalt HERMS/RIMS bryggverk till att börja med och uppgradera det till LoDo när det är på riktigt. Skulle tro att HERMS är mest LoDo kompatibelt

Lycka till!
Användarvisningsbild
Bee
Munk
Munk
 
Inlägg: 3035
Blev medlem: söndag 2012-06-03 21:30
Ort: Stockholm - Åkersberga


Återgå till Utrustning, byggtips och mekande

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 24 gäster