Saint skrev:Hej
Nu har jag tömt mitt första fat och är helt såld. Nästan allt är så mycket bättre men framför allt törs jag brygga mer välhumlade/torrhumlade öl. Det var suberbt till sista droppen.
Dock har jag ett i-landsproblem. Flödet från picknickkranen är väldigt trögt. Kolsyra är perfekt och jag har inget läckage i systemet.
Kan det vara längden på "sytråden" som är problemet? Är 2m att ta i?
2m är någon typ av standard, men liksom trycket ändrar sig beroende på temperatur och kolsyrenivån, så behöver man ändra längden på sytråd beroende på tryck.
Antingen finner man sig i det, kör med kortare, har olika sytrådar beroende på tryck eller köper en kran med ställbart motstånd.
Du kan också öka trycket under servering om ni dricker på fatet en hel kväll.
Själv kör jag 1-1.5bar med 2m sytråd. Om det tar lite längre tid att hälla upp någon gång så är det inte något bekymmer. (Jag har oftast inte tuben påkopplad när kolsyran är på rätt nivå.)