Min mäsktunna = portabel bermuda-triangel. Fysikens lagar gäller ej.
Eller så har jag inte ställt in Beersmith ordentligt.
Är det bara jag som konsekvent hamnar en bra bit under utsatt mäsktemperatur? (och naturligtvis aldrig lär mig...)
Idag skulle jag mäska in vid 73 för att landa på 66,7. Jag värmde biltemakastrullen en bra bit över och lät den sjunka till 73,5 för att ha lite marginal. Rörde ner malten. Landade på 65,9. Efter detta är det en lång 90-minuters cirkus där jag värmer på kastrullen flera gånger och försöker få hela kastrull+malt att landa på samma temperatur (66,7). Fattas bara en kamera så hade man haft en bra Monty Python sketch.
Mashtun specific heat har jag satt till rostfritt på 0,12 - men även om jag ändrar där så justeras inte inmäsktemp.
Hädanefter tänker jag konsekvent lägga mig 1,5-2 grader över, men finns det någon inställning jag missat? Är det bara jag som har det här problemet?