[Beersmith] Bra eller inte?

Diskutera programvara för bryggning och dess funktioner här

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Re: Beersmith [Bra eller inte?]

Inläggav Bee » fredag 2013-10-25 23:12

Det är skillnad på utvunnet extrakt och jäsbara sockerarter.
Extrakt är mängden socker, varav y% är jäsbara, beroende på mäsktemperaturen x°C, detta är såklart en grov förenkling.

Jag skulle tro att OG minskar pga minskad enzym aktivitet vid högre temp, men mina kunskaper är inte tillräckliga för att säga det som sanning.
Användarvisningsbild
Bee
Munk
Munk
 
Inlägg: 3035
Blev medlem: söndag 2012-06-03 21:30
Ort: Stockholm - Åkersberga

Re: Beersmith [Bra eller inte?]

Inläggav Saltakatten » lördag 2013-10-26 10:50

Ser nu att jag menade att skriva FG. Så utvunnet socker är det samma i båda temperaturer, men 71C jäser ut mer.
Saltakatten
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 67
Blev medlem: fredag 2013-04-26 21:13

Föregående

Återgå till Bryggprogram

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 27 gäster

cron