Kategoriregler

Dela med dig av dina riktigt bra, eller till och med medaljvinnande, öl-recept.

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Kategoriregler
När du skapar en ny tråd här vill vi att du följer instruktionen för hur recepten skall se ut. Tack!

Kategoriregler

Inläggav martinb » torsdag 2015-10-08 09:47

Kategorireglerna är under utveckling
För att göra denna del av forumet lättanvänt vill vi gärna att ni som delar med er av recept följer några enkla regler.
Orsaken till detta är att alla skall kunna ta del av recepten, oavsett om man brygger med hjälp av bryggprogram eller med penna och papper.

Trådnamn
Ölstil inkl. ev TypID - Ölnamn - Volymprocent - BU
Ex. IPA 5C - Världens Bästa Afterski - 7.1% - 75BU

Receptinnehåll
Ange alltid följande grund-data
  • Volym, ex. 20l
  • OG ex. 1.050 eller motsvarande skala (Öschle, Plato)
  • FG ex. 1.010 eller motsvarande skala (Öschle, Plato)
  • Volymprocent, ex. 7.9%
  • BU, ex. 75BU (ange om annan skala än Tinseth)
  • Färg, ex. 15 EBC eller motsvarande skala som SRM

Malt
  • Ange maltmängd i både viktenhet, kg eller g, samt i procent av maltmängden, ex. 5.00kg, 75%
  • Ange alltid färg i EBC, ex. 6 EBC eller motsvarande skala som SRM
  • Om möjligt, ange tillverkare
  • Om möjligt, ange extraktinnehåll och skala

Humle
  • Ange alltid alfasyra, ex. 5.2%
  • Ange alltid form, ex. Pellets
  • Ange alltid total vikt per giv samt även gram per liter, ex. 20g, 1g/l
  • Ange alltid koktid eller liknande, ex. 15 min
  • Ange alltid BU-bidrag, ex. 20BU (ange om annan skala än Tinseth)

Klistra inte in recept direkt från Beersmith eller dylikt
Forummoderator - SHBF Utbildningsansvarig - SHBF Öldomare
Besök HBG2 på Facebook & HBG2.se
Användarvisningsbild
martinb
Utbildningsansvarig
 
Inlägg: 847
Blev medlem: fredag 2008-07-18 10:17
Ort: Helsingborg

Återgå till Receptdelning

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst