God afton, jag har tänkt göra en Amber ale för första gången men känner mig lite osäker och skulle behöva era åsikter angående mitt recept.
Vad jag tänkte få ut med ölen är en maltigare och lite sötare pale ale.
De flesta amber ale-recepten jag har sett har nästan bara varit basmalt + caramel men det låter bara så himla tråkigt. Nu är jag dock rädd att jag kanske överkomplicerat maltbädden.
Skulle gärna ta emot lite tips angående jäst också, har inte gett det så mycket tanke än men just nu lutar det mot wlp001, California Ale. Kan tänka mig en jäst med lite mer estrar också.
22 liter i jästanken
OG 1.051
FG 1.011
IBU 40
5.23% alkohol
67c mäskning
3.5 kg pale ale (71.4%)
0.3 kg vetemalt (6.1%)
0.3 kg munich (6.1%)
0.3 kg carapils (6.1%)
0.2 kg caramel 120 (4.1%)
0.2 kg caramel 60 (4.1%)
0.1 kg special b (2%)
Tänkte humla med Azacca och equinox men tar också emot tips där
Har inte skrivit in humlemängd för alfasyran diffar på påsarna och vad som står i beersmith (är på jobbet i skrivande stund och minns inte siffrorna)
Tack på förhand!