Alger

Vill du ha tips och feedback på ditt recept? Har du en intressant idé du vill diskutera? Här är forumdelen för dig!

Moderatorer: martinb, alekks, Webbgrupp

Alger

Inläggav worldonaplatter » torsdag 2018-08-02 10:19

Hej på er i sommarvärmen!

Håller på att bygga ett recept på min tolkning av en Isländsk öl som heter Eldfell. Orginalet innehåller en speciell typ av alger, så till min fråga, ska man använda torkade alger, eller råa saltade? Vad tror ni blir bäst?

Tack!
Cheers!

Björn
Captain's Brewskies
worldonaplatter
Helmaltsbryggare
Helmaltsbryggare
 
Inlägg: 40
Blev medlem: tisdag 2017-04-11 10:43
Ort: Stockholm

Re: Alger

Inläggav martinb » torsdag 2018-08-02 11:48

Spontant hade jag sagt torkade. Vilken form av smakbidrag vill du att det ska ge och när i processen hade du tänkt tillsätta det?
Forummoderator - SHBF Utbildningsansvarig - SHBF Öldomare
Besök HBG2 på Facebook & HBG2.se
Användarvisningsbild
martinb
Utbildningsansvarig
 
Inlägg: 1035
Blev medlem: fredag 2008-07-18 10:17
Ort: Helsingborg

Re: Alger

Inläggav worldonaplatter » torsdag 2018-08-02 12:20

Dessa alger ger en lätt röksmak och lite fyllighet till ölet. Har nog bestämt mig för torkade. Tänkte ha i dem under sista kokminutrarna. Ölen jag tolkar är Eldfell Red Ale, från The Brothers Brewery på Vestmannaöarna.

Tack för ditt svar.
Cheers!

Björn
Captain's Brewskies
worldonaplatter
Helmaltsbryggare
Helmaltsbryggare
 
Inlägg: 40
Blev medlem: tisdag 2017-04-11 10:43
Ort: Stockholm

Re: Alger

Inläggav martinb » torsdag 2018-08-02 14:02

Då låter helt klart torkat bäst! Lycka till!
Forummoderator - SHBF Utbildningsansvarig - SHBF Öldomare
Besök HBG2 på Facebook & HBG2.se
Användarvisningsbild
martinb
Utbildningsansvarig
 
Inlägg: 1035
Blev medlem: fredag 2008-07-18 10:17
Ort: Helsingborg


Återgå till Recepthjälp

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 10 gäster