Odlade upp bottensatsen i https://www.systembolaget.se/dryck/ol/la-corne-blonde-1300003 eftersom jag tyckte den var lättdrucken och trevlig.
Chansade på ett enkelt recept med 80% tysk pilsnermalt, 10% mörk vetemalt (40°EBC) och 10% strösocker tillsatt vid kräusen. Humlat med hersbrücker, 5g/l beräknat till ~25 IBU. OG: 1,061 ABV: 7%
Luktade likt originalet om förkulturen, men när jag smakade på ett prov efter 5 dagar var det inte ett dugg likt utan påminde starkt om Hoegaarden till min förvåning. Hade långsamt stegat upp från 16C till 20C men ökade då till 25C i hopp om att det skulle få lite mer karaktär. Antar att det lyckades, jäsningen satte också lite ny fart, men disktrasa var inte riktigt vad jag hoppats på FG 1,009.
Har bara gått 2 dagar sedan flaskning men som det känns nu blir det kanske första ölen jag vaskar. Lite spritig och extremt disig vid det här laget.
Kan det vara så att La Corne tillsätter annan jäst vid flaskningen? Hur pass snarlika är de olika belgiska stammarna, är det mitt recept som felar? Gör det stor skillnad med belgisk pilsnermalt? Några tips på andra flaskor som man kan odla upp för blonde/dubbel/trippel?
Har köpt D-180 men tänkte att det vore trevligt att göra en lyckad sats innan jag använder kandisirapen.