Vill du ha tips och feedback på ditt recept? Har du en intressant idé du vill diskutera? Här är forumdelen för dig!
Moderatorer: martinb, alekks, Webbgrupp
av skyking » lördag 2018-03-17 09:23
Ett litet missöde har inträffat(läs: dålig planering). Jag har börjat brygga pilsner och upptäckt att saazen inte håller tillräckligt med alfasyra för mina önskemål.
Vad bör man använda för humle för att dryga ut bitterhumle? Alternativen är
Cascade (USA)
Cluster (USA)
Willamette (USA)
Progress (UK)
Target (UK)
Magnum (Tyskland)
Som sagt bryggningen är påbörjad och dessa är alternativen jag har hemma...
-
skyking
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1370
- Blev medlem: lördag 2016-07-09 11:03
av Pilsnerkokaren » lördag 2018-03-17 09:48
Jag använder Magnum till bittergivan, funkar utmärkt.
Kvittar nog vilken du använder, det är inte mycket smak kvar förutom beska efter en timmes kok ändå.
-
Pilsnerkokaren
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1463
- Blev medlem: tisdag 2014-05-13 14:59
av skyking » lördag 2018-03-17 11:18
Tack för svaret. Magnum blir det (var lite inne på det själv)
-
skyking
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1370
- Blev medlem: lördag 2016-07-09 11:03
Återgå till Recepthjälp
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 12 gäster