De satser jag tidigare gjort brukar jäsa ned till 0.008 o lägre då jag primar
Ovanstående ska jag prima den ölen eller räcker kvarvarande sötma för
Kolsyran? Leffe
Skickat från min iPhone med Tapatalk
Moderatorer: martinb, alekks, Webbgrupp
Drake skrev:Du ska ju inte tappa upp den innan du är säker på att den jäst klart, oavsett vad fg hamnar på. Kvarvarande sötma består bara av sockerarter som vanlig öljäst inte klarar av att jäsa. Vilket alltså innebär att du måste tillsätta extra socker.
holm44 skrev:[quote="Drake"]Du ska ju inte tappa upp den innan du är säker på att den jäst klart, oavsett vad fg hamnar på. Kvarvarande sötma består bara av sockerarter som vanlig öljäst inte klarar av att jäsa. Vilket alltså innebär att du måste tillsätta extra socker.
då gör jag så!Drake skrev:Japp! Låter du humlen ligga i för länge så kan den ge en "gräsig" bismak. Brukar köra 3-4 dagar ungefär i rumstemperatur.
Skickat från min iPhone med Tapatalk
Visst, men onödigt. Sannolikheten för infektioner från själva humlen är mikroskopisk, däremot hanteringen runt i kring torrhumlingen kan eventuellt införa baciller.holm44 skrev:är det ok att koka upp torrhumlingen några minuter i någon dö vatten för att sen slänga i rubbet?
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 19 gäster