Hej,
Bygger mitt första helt egna recept och skulle gärna få lite feedback om jag har tänkt helt fel. Min tanke är att jag vill ha lite karamelltouch och lite färg, då jag tycker det går fint med årstiden, men det ska ju inte störa ut humledominansen för mycket.
45% Pale malt
45% Pilsnermalt
7% Crystal 120 L
4% Vetemalt
Beersmith ger 28,2EBC och 5,7ABV, 60 IBU
Humling sker med 50% amarillo, 25%mosaic och 25 % som jag inte riktigt bestämt, jag lutar åt cascade eller simcoe, är cascaden för lik amarillo för att det ska bli bra?
@60: 10/5/5 g
@10: 40/20/20
@0: 50/25/25
torrhumling 7 dgr: 50/25/25
Är något helt åt skogen? Allt är ju smaksaker förstås men är någon kombination olämplig?
Funkar cascade eller bör jag välja simcoe istället?