Tja!
Har fått en förfrågan om att brygga en "lättare" IPA till en kollegas bröllop. De har just börjat gilla IPA och har en favvis, S:t Eriks IPA. Tänkte göra ngt liknande.
Knackade ihop ett recept på detta, och undrar om ni tror det blirt en mildare IPA med inte så hög beska?
tack på förhand...
Batch Size: 10.00 l Style: American IPA (21A)
Boil Size: 17.00 l Style Guide: BJCP 2015
Color: 14.5 EBC Equipment: Bulldog minisats
Bitterness: 48.6 IBUs Boil Time: 60 min
Est OG: 1.068 (16.6° P) Mash Profile: Single Infusion, Medium Body, No Mash Out
Est FG: 1.017 SG (4.4° P) Fermentation: Ale, Single Stage
ABV: 6.7% Taste Rating: 30.0
Ingredients
Amount Name Type #
18.93 l Stockholm, Sweden Water 1
2.68 kg Pale Malt (2 Row) Bel (5.9 EBC) Grain 2
419.4 g Caramel/Crystal Malt - 10L (19.7 EBC) Grain 3
10.0 g Northern Brewer [8.5%] - Boil 60 min Hops 4
15.0 g Centennial [10.0%] - Boil 20 min Hops 5
0.25 tsp Irish Moss (Boil 10 min) Misc 6
15.0 g Amarillo Gold [8.5%] - Dry Hop 7 days Hops 7