Hej!
Jag har en liten patch på 10 liter singelhumlad mosaic ipa som står och jäser på bra.
Har gjort receptet ett par gånger innan men gott resultat men tänkte ge mig på ett försök på en twist, att ha i riktig frukt.
Tänkte mig mango och passionsfrukt. Har läst runt lite på det lilla jag har lyckats söka fram.
Den ska jäsa 14 dagar och dag 10 ska jag torrhumla och tänkte även då slänga i 1/2 mango och 8 passionsfrukt.
Hur gör man detta bäst? Läste någonstans att dem doppade passionsfrukten i kokande vatten och sen göpte ut och tryckte ut juicen genom en fin sil för att sedan frysa innan man lägger ner i jäskärlet. Frågan är om jag ska göra så med passionsfrukten och mixa ner mangon ihop så det blir till en puré och sedan in i frysen för att sen hacka upp i bitar och ner i kärlet? I en kokad damstrumpa eller rätt ner i kärlet?
Eller ska jag göra på ett helt annat vis? haha