Jaha nu stundar studenten för en familjemedlem. Därmed har jag knåpat ihop ett eget recept på en student APA.
Åsikter, förslag på förbättringar och eventuella ändringar mottages gärna. Vill hålla nere alkoholen under 5%.
Är det ok att dra ner på malten så den hamnar på typ4,4% eller blir ölen på tok för "tunn" då?
Pale ale (APA) (4 C)
Type: All Grain
Batch Size: 11,00 l
Boil Size: 17,29 l
Boil Time: 90 min
End of Boil Vol: 13,54 l
Final Bottling Vol: 9,00 l
Fermentation: Ale, Two Stage
1,83 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 81,6 %
0,28 kg Honey Malt (13,0 EBC) Grain 2 12,2 %
0,14 kg Caramel/Crystal Malt -120L (150,0 EBC) Grain 3 6,1 %
5,00 g Apollo [18,30 %] - Boil 60,0 min Hop 4 20,6 IBUs
5,00 g Calypso [14,90 %] - Boil 10,0 min Hop 5 6,1 IBUs
5,00 g Delta [6,00 %] - Boil 10,0 min Hop 6 2,5 IBUs
20,00 g Calypso [13,00 %] - Boil 0,0 min Hop 7 0,0 IBUs
20,00 g Delta [6,00 %] - Boil 0,0 min Hop 8 0,0 IBUs
1,0 pkg California Ale V (White Labs #WLP051) [35,49 ml] Yeast 9 -
Est Original Gravity: 1,045 SG
Est Final Gravity: 1,009 SG
Estimated Alcohol by Vol: 4,7 %
Bitterness: 29,1 IBUs
Est Color: 15,6 EBC
Measured Original Gravity: 1,046 SG
Measured Final Gravity: 1,010 SG
Actual Alcohol by Vol: 4,7 %
Calories: 427,1 kcal/l
Mash Name: Single Infusion, Light Body, Batch Sparge
Sparge Water: 14,63 l
Sparge Temperature: 75,6 C
Adjust Temp for Equipment: FALSE
Est Mash PH: 5,59
Measured Mash PH: 5,20