Hej, har lite funderingar på om detta skulle kunna fungera. Nybörjare gällande beersmith och att hitta på eget recept. Men någon gång måste man ju prova och innan jag låter det gå helt åt fanders så kan det vara bra att se om någon mer erfaren och kunnig person har lust att vädra sina åsikter runt receptet. Tar å det (förhoppningsvis ) ödmjukaste mot konstruktiv kritik.
Jäst: safale us-05 20-21°C 1v (ev dela på batchen och torrhumla hälften med wai-iti och kohatu mängd? förslag?)
All black dipa
Double IPA
Type: All Grain
Batch Size: 20,00 l
Boil Size: 25,83 l
Boil Time: 60 min
End of Boil Vol: 23,79 l
Final Bottling Vol: 18,49 l
Fermentation: Ale, Single Stage
5,00 kg Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 1 71,4 %
1,00 kg Pilsner (2 Row) Ger (3,9 EBC) Grain 2 14,3 %
0,50 kg Black Malt (1350,0 EBC) Grain 3 7,1 %
0,50 kg Caramel/Crystal Malt - 10L (19,7 EBC) Grain 4 7,1 %
50,00 g Waimea [15,10 %] - Boil 60,0 min Hop 5 65,4 IBUs
50,00 g Waimea [15,10 %] - Boil 15,0 min Hop 6 32,4 IBUs
20,00 g Kohatu [7,30 %] - Boil 15,0 min Hop 7 6,9 IBUs
0,26 tsp Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 8 -
20,00 g Wai-iti [2,60 %] - Boil 10,0 min Hop 9 1,8 IBUs
20,00 g Kohatu [7,30 %] - Boil 0,0 min Hop 10 0,0 IBUs
20,00 g Wai-iti [2,60 %] - Boil 0,0 min Hop 11 0,0 IBUs
Gravity, Alcohol Content and Color
Est Original Gravity: 1,075 SG
Est Final Gravity: 1,019 SG
Estimated Alcohol by Vol: 7,5 %
Bitterness: 106,5 IBUs
Est Color: 84,3 EBC
Tack på förhand!