Hej. Jag ska rensa humle i frysen och snickrat på ett recept utifrån vad jag har, men behöver hjälp med humlegivorna. Kommer de vid rätt tidpunkt och med rätt mängd? Jag vill få en fruktig och fräsch "vår-IPA" där jag vill framhålla Azaccans mangokaraktär och Citrans citrus. Bomba på, såga eller tipsa:
BeerSmith 2 Recipe Printout - http://www.beersmith.com
Recipe: Voodoo2 IPA
Brewer: Borensbrew
Asst Brewer:
Style: American IPA
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 26,98 l
Post Boil Volume: 24,48 l
Batch Size (fermenter): 20,00 l
Bottling Volume: 18,00 l
Estimated OG: 1,061 SG
Estimated Color: 13,1 EBC
Estimated IBU: 54,1 IBUs
Brewhouse Efficiency: 72,00 %
Est Mash Efficiency: 84,6 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
30,34 l Moshers Ideal Pale Ale Water 1 -
11,84 g Gypsum (Calcium Sulfate) (Mash 60,0 mins Water Agent 2 -
8,64 g Epsom Salt (MgSO4) (Mash 60,0 mins) Water Agent 3 -
1,20 g Calcium Chloride (Mash 60,0 mins) Water Agent 4 -
0,76 g Salt (Mash 60,0 mins) Water Agent 5 -
5,00 kg Pale Ale (2-row) (8,0 EBC) Grain 6 90,9 %
0,50 kg Munich (18,0 EBC) Grain 7 9,1 %
7,00 g Centennial [9,20 %] - Boil 60,0 min Hop 8 6,8 IBUs
7,00 g Citra [13,00 %] - Boil 60,0 min Hop 9 9,5 IBUs
7,00 g Columbus (Tomahawk) [15,30 %] - Boil 60, Hop 10 11,2 IBUs
7,00 g Simcoe [12,20 %] - Boil 60,0 min Hop 11 9,0 IBUs
7,00 g Azacca [11,10 %] - Boil 30,0 min Hop 12 6,3 IBUs
7,00 g Citra [13,00 %] - Boil 30,0 min Hop 13 7,3 IBUs
7,00 g Azacca [11,10 %] - Boil 15,0 min Hop 14 4,0 IBUs
10,00 g Azacca [11,10 %] - Boil 0,0 min Hop 15 0,0 IBUs
10,00 g Citra [13,00 %] - Boil 0,0 min Hop 16 0,0 IBUs
2,0 pkg American West Coast Ale (Lallemand/Danst Yeast 17 -
30,00 g Azacca [11,10 %] - Dry Hop 0,0 Days Hop 18 0,0 IBUs
30,00 g Citra [13,00 %] - Dry Hop 0,0 Days Hop 19 0,0 IBUs
Mash Schedule: 03 Mäskning MAXI BIAB 20 liter (65C)
Total Grain Weight: 5,50 kg
----------------------------
Name Description Step Temperature Step Time
Mash In Add 24,04 l of water at 68,7 C 65,0 C 75 min
Mash Out Add 6,30 l of water and heat to 75,0 C 75,0 C 0 min
Jäses i 20 grader i 14 dagar, sen "kallkrasch" i 2 grader i 4 dagar
Sparge: If steeping, remove grains, and prepare to boil wort
Notes:
------