Alex123 skrev:Hej Tänkte försöka med min första "egna" BIAB öl som inte bygger på något recept.
Tänkte därför passa på att be om åsikter innan jag sätter igång. är ute efter en ipa med rödaktig färg, lagom kropp och mycket citrushumle
Åsikter?
Receptvolym 20L
OG 1,060
FG 1,012
Malt
Pilsnermalt 5,5KG
Carared 0,250
Carapale 0,250
60min (snabela) 66grader C
Humle
Amarillo 30g 60min 9,7%alfa
Cascade 25g 15min 4,7%alfa
Amarillo 25g 15min
Cascade 25g 5min
Amarillo 25g 5min
Cascade 50g 0min
Amarillo 20g 0min
Torrhumling 100gram cascade
Jäst
Safale US-04 (snabela) 21grader
Ni som har lite koll, Är beskan på en bra nivå för en IPA? räcker caramellmalten till för att ge en fylligare kropp samt lite färg?
Nu har den stått å jäst i snart en vecka. dock ändrade jag receptet i slutändan. böt ut Carapale till mer Carared och lite havregryn
Malt
Pilsnermalt 5,5KG
Carared 0,500
havregryn0,1
60min ((snabela)) 66grader C
OG landade på 65 så jag spädde med vatten ner till 1,060. dock så blev det bara 20liter i jäshinken efterssom alla humle tar upp så himlans mycket vatten.
igår var jag ner och tog ett SG prov. den har jäst klart så nu är det torrhumling som gäller. dock fick jag ingen som helst färg från carareden som jag hade hoppats på, den var enbart lite lite mörkare en min tidigare öl som gjordes på pilsnermalt och paleale malt. dock var smaken precis det jag var ute efter. hoppas det håller i sig även efter torrhumling och flaskning