Hade tänkt ge mig på att brygga en dubbelipa. Då detta blir första dipan har jag lite funderingar kring receptet.
Den ska gå mot östkusthållet men vill ändå ha ordentligt med humlesmaker å rätt kraftig beska.
Batch Size: 12,00 l
Boil Size: 15,04 l
Boil Time: 60 min
End of Boil Vol: 13,04 l
Final Bottling Vol: 10,00 l
Fermentation: Ale, Single Stage
Efficiency: 70,00 %
Est Original Gravity: 1,079 SG
Est Final Gravity: 1,012 SG
Estimated Alcohol by Vol: 8,9 %
Bitterness: 105,6 IBUs
Est Color: 28,9 EBC
Total Grain Weight: 4,45 kg
Total hops: 300g
Mash Steps
Saccharification Add 17,70 l of water at 68,3C 64,4C 90 min
3,70 kg Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 83,1 %
0,40 kg Munich Malt (17,7 EBC) Grain 9,0 %
0,20 kg Cara-Pils/Dextrine (3,9 EBC) Grain 4,5 %
0,05 kg Black (Patent) Malt (985,0 EBC) Grain 1,1 %
0,10 kg Sugar, Table (Sucrose) [Boil for 15 min](2,0 EBC) Sugar 2,2 %
25,00 g XJA 436 [14,30 %] - Boil 20,0 min Hop 40,0 IBUs
25,00 g Southern Star [13,50 %] - Boil 20,0 min Hop 37,8 IBUs
20,00 g Azacca [12,40 %] - Boil 20,0 min Hop 27,8 IBUs
50,00 g XJA 436 [14,30 %] - Boil 0,0 min Hop 0,0 IBUs
50,00 g Southern Star [13,50 %] - Boil 0,0 min Hop 0,0 IBUs
30,00 g Azacca [12,40 %] - Boil 0,0 min Hop 0,0 IBUs
1,0 pkg California Ale (White Labs #WLP001) [35,49 ml] Yeast
50,00 g Azacca [12,40 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 0,0 IBUs
25,00 g XJA 436 [14,30 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 0,0 IBUs
25,00 g Southern Star [13,50 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 0,0 IBUs
Så till några frågor:
Ser maltnotan ok ut eller bör jag ta bort något? vill ha svartmalten för färg, men funkar det?
Ta bort lite basmalt å lägga till mer socker för att få bra utjäsning?
Klarar ett pkt jäst av att jäsa detta eller bör jag göra en förkultur?
Ser humlemängden/givorna ok ut? ibu på 105 för lite eller för mycket?
Tacksam för all hjälp!