Moderatorer: martinb, alekks, Webbgrupp
bogani skrev:Vad tror ni om detta recept?
Bör jag koka längre?
Hur mycket aromhumle bör man sikta på?
ecmik skrev:Kul! Kom ihåg att höja temperaturen i ett par dagar i slutet av den kalla jäsningen för att rensa bort ev diacetyl.
bogani skrev:Hur ska själva jäsningsprocessen/schemat se ut för en lager? Tar gärna synpunkter och tips på det
bogani skrev:Går det bra att köra endast en försockringsrast eller bör jag lägga till fler raster?
bogani skrev:Hur ska själva jäsningsprocessen/schemat se ut för en lager? Tar gärna synpunkter och tips på det
bogani skrev:Går det bra att köra endast en försockringsrast eller bör jag lägga till fler raster?
bogani skrev:Smaken blev något kärv och bitter, nästan lite lite sur i eftersmaken.
...
När man mäskar och har rört ut all klumpar, ska man låta bli att röra runt i malten när man har nått önskad temp och lagt på locket? Sist vevade jag runt ganska rejält varje gång jag kollade tempen.
ecmik skrev:Det kan du göra om du behöver det. Det gör kanske lite skillnad på hur mycket socker du får ut (till det bättre), men det gör ingen skillnad på smaken. Du kanske tappar lite temperatur samtidigt och det kanske är mer ovärt. Men även då märker du nog ingen större smakskillnad.
Hur varmt vatten lakade du med?
bogani skrev:För att återgå till lagerölen vi ska göra. Jag läste på Brulosophys sida och det lät som en vettig metod! Kan man pitcha jästen i rumstempererad vört för att sedan ställa kallt eller bör man kyla vörten till 12-14 grader först?
bogani skrev:Jag körde BIAB och tempen låg mellan 67-71 beroende på vart man mätte. Tycker det är svårt att hålla jämn temp.
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 25 gäster