Hej bryggarvänner!
Jag använder flaskor, och har en hel del som jag omsätter efter bästa förmåga
Men så slog det mig att jag egentligen har lite för många sorter som står lite här och där, och några sorter kanske till och med hinner gå lite över sin topp innan jag hinner ta dem.
Jag vill ju inte heller stå där med en massa tomma flaskor i onödan, och där föddes tanken på att kanske brygga ihop någonting som kräver väldigt lång lagring istället?
Nu har jag tittat i Hughes bok och sett "Flanders red ale" som ett exempel, där det ska vara något år som krävs för att sätta ihop smakerna. Den har jag inte testat, men det kan ju vara ett alternativ. Men jag har inte hittat så många andra exempel, kanske ni där ute har några bra alternativ? Jag är väl inte ute efter några vansinneskryddningar av ölet.
Jag kör batcher om ca 23-25 liter, satslakar och har bra utrymmen för lagring, även i vintertider när jag kan ha det i ca 0-3 C, eller i källaren där jag kan välja 12 eller 18 C.
//P