Har aldrig tidigare bryggt en dunkelweizen men tänkte att det passar fint till jul med en kanel- och saffransdoftande mörk weissbier. Har tänkt att brygga enligt recept nedan med min BIAB-utrustning. Tar gärna emot alla typer av kommentarer och tips!
Dunkelweizen med saffran
Ber. IBU 12,9
Ber. EBC 44,8
Ber. ABV 5,1%
Ber. OG 1056
Batchstorlek: 12 L
Malt:
1,70 kg Vetemalt
1,40 kg Pilsnermalt
0,20 kg Carared
0,15 kg Carafa special II
0,10 kg Carahell
0,05 kg Rostat korn
Humlegivor:
8,00 g Hallertauer [4,50 %] - Kok 60,0 min
10,00 g Tettnanger [4,10 %] - Kok 30,0 min
Kryddor:
1 st Kanelstång - Kok 15,0 min
0,20 g Saffran - Kok 15,0 min
Jäst
1 pkt Fermentis Safbrew Wheat WB-06