Tja!
Jag tänkte testa mig på Henok och Karls grundrecept på ljus ale nu när humlegården har fått tillbaks simcoe på lagret!
Jag har lite funderingar kring receptet bara som jag skulle behöva lite hjälp med. Såhär ser receptet ut
recept 10 L öl
Mäskning 60 min 68 C
Kok 60 min
Malt
2,4 kg pale ale-malt
100g karamellmalt (jag hade tänkt mig caravienne-malt)
Humle
60 min - 10g Amarillo
15 min - 15g Simcoe
0 min - 30g Amarillo
Jäst
1 paket Safale US-05
Buteljering
50g socker (5g per liter öl)
1/2 dl vatten (spelar det någon som helst roll?)
Nu till några frågor jag skulle behöva hjälp med.
1. Min malt har passerat utgångsdatumet på 1 månad, går det fortfarande att använda?
2. Tror ni Caravienne malt blir bra karamellmalt?
3. Karamellmalten är okrossad och jag har ingen kross för att göra det heller, hur är det lättast att göra hemma?
4. Hur mycket vatten bör jag ha om jag ska köra BIAB?
Tack på förhand!
// Luke