SMaSH på Pale malt och färska magnum kottar

Vill du ha tips och feedback på ditt recept? Har du en intressant idé du vill diskutera? Här är forumdelen för dig!

Moderatorer: martinb, alekks, Webbgrupp

SMaSH på Pale malt och färska magnum kottar

Inläggav djingiskhan » söndag 2016-09-11 09:28

Hej,

Jag tänkte göra en smash på ovanstående men är rädd att det blir för bittert och för lite arom då magnum används främst som bittergivare. Jag har bara ett försök på mig detta året då det är skördetider nu.

Har någon erfarenhet av smash på bara magnum eller liknande?

Skickat från min SM-G930F via Tapatalk
djingiskhan
Nybryggare
Nybryggare
 
Inlägg: 2
Blev medlem: söndag 2016-09-11 09:13

Re: SMaSH på Pale malt och färska magnum kottar

Inläggav Bee » söndag 2016-09-11 10:38

De flesta sorter som inte är svenska brukssorter ger schablonmässigt 1/5 del av alfasyran. Börja med att räkna på det. Eller gör ett humle-te på några gram för att smaka och uppskatta alfasyran.
Användarvisningsbild
Bee
Munk
Munk
 
Inlägg: 3035
Blev medlem: söndag 2012-06-03 21:30
Ort: Stockholm - Åkersberga

Re: SMaSH på Pale malt och färska magnum kottar

Inläggav djingiskhan » söndag 2016-09-11 11:49

Ok jag hade tänkt från början 3ggr så mycket humle. Jag får prata med bonden och se om han har någon info på alphasyran. Vilka är dom svenska humlesorterna och hur skiljer dom sig från icke svenska i den meningen?

Skickat från min SM-G930F via Tapatalk
djingiskhan
Nybryggare
Nybryggare
 
Inlägg: 2
Blev medlem: söndag 2016-09-11 09:13

Re: SMaSH på Pale malt och färska magnum kottar

Inläggav Bee » söndag 2016-09-11 13:20

Else-Marie Strese på nordiska museét / Julita gård har tagit fram brukssorter från olika Humlegårdar i Sverige. Dessa finns att köpa men inte helt lätta att få tag på. Googla lite...

De humlesorter som finns lättillgängliga är europeiska/amerikanska och kräver något högre medeltemperatur för maximal utveckling.
Användarvisningsbild
Bee
Munk
Munk
 
Inlägg: 3035
Blev medlem: söndag 2012-06-03 21:30
Ort: Stockholm - Åkersberga

Re: SMaSH på Pale malt och färska magnum kottar

Inläggav ekstedt » måndag 2016-09-12 09:52

Anchor Steam Beer är ingen SMASH, men har 100 % magnum som humle, det blir jättegott. Att det skulle bli för beskt hänger väl på humleschemat...och alfasyran förstås. Men känner man till alfasyratalet är det inga problem att få en rimlig beska.
ekstedt
Munk
Munk
 
Inlägg: 2933
Blev medlem: onsdag 2009-08-12 09:58
Ort: Göteborg


Återgå till Recepthjälp

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 18 gäster

cron