Hej!
Tänkte göra en mörk stark saison med brett, precis som titeln säger. Verkar detta recept helt tokigt:
20L batch:
2kg Maris Otter
2kg mörk Munchen
500g havreflingor
500g Special B
200g Carafa III
40 IBU EKG (snabela) 60 min
15 IBU EKG (snabela) 15 min
Jag kör med maxi-BIAB och får en effektivitet på ca 80-85%, så den kommer att bli rätt stark med denna maltnota, OG runt 1.065-1.070. Ska jag lugna ner mig lite?
Jäser gör jag med slurry från min förra brettade saison som innehåller Wallonian Farmhouse plus slattar från Fantome Saison, Orval samt Brekeriet Brilliant.
Funderar på att peta ner lite rödvinsindränkta ekkuber alternativt blanda med ett ganska ekigt rödvin typ rioja, men samtidigt vill jag ogärna fippla för mycket med den.
Några tankar?